Busenje bunara

Busenje bunara

Busenje bunara do 120 metra na teritoriji Vojvodine! 

Vojnović Sistemi vrše busenje bunara iskopom, bušenjem sa jezgrovanjem Ili bušenjem. Takođe vršimo montažu pumpi za vodu, hidropaka, dubinskih pumpi i motornih pumpi.

Bunar se može kopati ručno i mašinski. Ručno kopanje bunara je sve ređe i malo ko se odlučuje za tu opciju. Kopanje bunara bolje je prepustiti stručnim ljudima koji mogu da reše i neočekivane probleme. Takođe, sve češće se primenjuje bušenje bunara, a ne kopanje.

dubinska pumpa 

Bunari se mogu znatno razlikovati po dubini I kvalitetu vode. Podzemne vode su daleko kvalitetnije nego vode iz površinskih tokova. Za snadbevanje pijaćom vodom kod podzemnih voda koja je zahvacena bušenim bunarom na većim dubinama jedini tretman koji se radi je hlorisanje.

Otkrivanje podzemnih voda u prirodi može se olakšati ako se pogleda gde ima vegetacije, gde je nizina, a vode ima svuda pod zemljom samo zavisi na kojoj dubini.

Ukoliko imate vikendicu  vodu možete sami da pronađete rašljama. Ipak, naučno nije dokazano da se voda može naći rašljama I zbog toga je bolje I sigurnije da angažujete iskusnog bunardziju.

Bušenje bunara cena kod Vojnović Sistema nije skupa i vršimo bušenje bunara do 120 metara, otvor je širok oko 160 milimetra u prečniku zbog pumpe za vodu. Bunar se gradi na čvrstoj podlozi, koja je izbetonirana ili popločana I dovoljno udaljena od septičkih jama ili drugih zagađivača.

Čišćenje bunara se vrši u jesen, na svakih 2 do 3 godine, tada se opere I dezinfikuje (jedan od načina dezinfekcije je rastvorom krečnog mleka od 5 l/m3 vode).

busenje-bunara-novi-sad busenje-bunara

Arteski bunar je izbušeni dubinski izvor vode pod hidrostatičkim pritiskom. Kod ovih bunara voda se nalazi na dubini između dva vodenopropusna sloja zemlje. Voda kod Arteskih bunara moze da se nalazi na nekoliko stotina metara, pa čak i do 2000 metara. U ovom slučaju voda sama izlazi na površinu pod hidrostatičkim pritiskom, a kod subarteških voda se pumpa iz bušotine.

 Za dodatne informacije slobodno pozovite.

Telefon: 063-504-688