Uredjenje dvorišta - Hortikultura

Uredjenje dvorišta - Hortikultura

Moderno uredjenje dvorista

 

Uredjenje dvorista se sastoji od vise segmenata I neki od njih se ponavljaju.

Moderno uredjenje dvorista se radi najčesće u 3D projektu po najsavremenijim metodama i tehnikama.

Hortikultura je umetnost ili nauka gajenja cveća, ukrasnog žbunja, voća I povrća u baštama I vrtovima. Ona zahteva manje površine za gajenje različitih grupa biljaka.

 IMG-df149ae36b7438014900db3b07e0e3ad-V  uredjenje-dvorista-staze uredjenje-dvorista 

Hortikultura uređenje dvorišta je način koji se radi tako sto se prvo izvuku kote, pa se isfrezira površina na kojoj se planira travnjak ili sadnja biljaka I cveća, a zatim sve nečistoće se izgrabuljaju iz površine. Posle toga se nanosi sloj komposta ili humusa (najidealnije je pomešan sa frakciom), kada se to nanese, onda se ravna površina dok ne bude potpuno ravna. Kada je površina pripremljena sledi montaža sistema za navodnjavanje, kopanje kanala, I zatrpavanje kanala. Posle testiranja sistema za navodnjavanje sledi fini sloj komposta ili humusa, koji je uvaljan valjkom, sledeći korak je sejanje trave I grabuljanje I onda ide opet valjanje. Sadnja biljaka I cveća se vrši na mestima koje je unapred isplaniramo I za koje je obezbedjen sistem za navodnjavanje kap po kap.

Ovakvo uredjenje dvorista može da se vrši od drveta , kamenom, u etno stilu I drugo. Sastavni deo su staze, ograde, ivičnjaci, sa bazenom, fontane, pa I dvorišta za decu I mnoge druge ideje za moderna dvorišta.

Uredjeđenje-dvorišta  Uredjeno-dvoriste-travnjak  Vojnovic Sistemi Francuska

 

Kod uredjenja dvorišta na kojima se montiraju gotovi travnjaci ili tepih travnjak, procedura je  malo drugačija.

 VojnovićSistemi mogu da Vam naprave vaše uredjeno dvorište u 3D projektu po vašoj želji, a sa našim iskustvom.

        

Ideja za uredjenje dvorista ima puno, ukoliko imate neka pitanja ili nedoumica, kako bi Vaše dvorište izgledalo, slobodno pozovite.